Activiteiten > Koppelschottoernooi

Datum: 9 juni 2017
Tekst: Gijsbert Gille

Koppelschottoernooi 2017

Begin juni werd er op het kunstveld van KV Good Luck het Open Koppelschottoernooi 2017 gespeeld. Hoofdsponsor van deze editie was Van Welsenis Projectstoffering. Gepland was om net als vorige jaren te spelen op de dinsdagavond en vrijdagavond, echter door slecht weer en harde wind werd de dinsdagavond geskipt. Dit maakte de lol op de vrijdag avond er niet minder om. Met 24 spelers in de topleague en 20 spelers in de subleague begon rond half 8 op de vrijdag de eerste ronde op een zestal velden die gesponsord werden door W.P. van Winssen, WEA, Good Luck 3 kampioen, Vrienden van Ajax, Sprong 010 en hoofdsponsor Van Welsenis Projectstoffering.

Zowel de top als de subleague bestond uit twee poules, waarvan de nummers 1 en 2 zich zouden plaatsen voor de kruisfinales.

In poule A van de topleague koersten het koppel Arnold Jansen&Sven Schouten al snel naar groepswinnaar, waar het voor plaats 2 ging tussen de koppels Eelco van der Sluijs&Kim Winkels/Petra van der Valk en Hans Peterse&Rianne Tiggelman. Eerstgenoemde koppel ging er door winst op Arnold Jansen/Sven Schouten er met de tweede plaats vandoor. In poule B waren Marcel Kievit&Maaike van Welsenis de sterkst, zij verloren alleen van Ben Vis&Dick Boeter. Laatst genoemde koppel was de grote verrassing in deze poule en wisten plaats twee op doelsaldo te veroveren ten koste van het koppel Daniel van Peperstraten&Kees van Winssen. In de kruisfinale versloeg het koppel Marcel Kievit&Maaike van Peperstraten het koppel Eelco v.d. Sluijs&Petra v.d. Valk. In de andere kruisfinale wisten de veteranen Dick Boeter&Ben Vis het selectiekoppel Arnold Jansen&Sven Schouten te verrassen en zo kwamen Marcel Kievit&Maaike van Welsenis en Ben Vis& Dick Boeter opnieuw tegenover elkaar te staan. In de finale bleken laatstgenoemde niet in staat tot een nieuwe stunt en zo mochten Marcel Kievit&Maaike van Welsenis zich tot winnaar bekronen voor jaargang 2017.

In poule A van de subleague verspeelde Wouter van Vugt&Tim Vreeker slechts 1 puntje en behaalden daardoor de eerste plaats. De tweede plaats ging naar Christian Nagtegaal&Laura Klaris, die twee andere koppels net achter zich lieten. In poule B was het ook spannend en ging de poulewinst op doelsaldo naar Patrick Verolme&Gerard Jansen, tweede plaats was voor de broers Jan&Peter van Oudenaren. In de kruisfinale schakelde de winnaars uit poule B de winnaars uit poule A uit en zo kwamen Patrick Verolme&Gerard Jansen in de finale opnieuw tegenover Jan&Peter van Oudenaren te staan. Na reguliere tijd was de wedstrijd onbeslist, na verlenging wisten Jan&Peter van Oudenaren de titel binnen te slepen!

De aanmoedigingsprijs ging naar Tamara Marschalk&Maritha van der Valk. Het Euroschieten werd bij de topleague gewonnen door Arnold Jansen en Maaike van Welsenis. Bij de subleague werd gewonnen door Laura Klaris en Jan van Oudenaren. Een te vermelden detail is nog dat heren subleague uiteindelijk op verdere afstand stonden dan heren topleague.

Na afloop van het toernooi vond de prijsuitreiking plaats, de winnaars kregen uit hande van hoofdsponsor Van Welsenis Projectstoffering hun prijs en bloemen gesponsord door Dames en heren kapsalon Krijger. Hierna ging het buffet open.

De organisatie van het toernooi kijkt terug op een geslaagde editie van het koppelschottoernooi en dankt iedereen voor zijn/haar deelname. We zien een ieder graag terug bij het toernooi in 2018!

Links