Activiteiten > Tentenkamp

Datum: 10 juli 2017 - 12 juli 2017
Tekst: Alianne van Welsenis

Good Luck Hawaï tentenkamp 2017 was weer te gek leuk!

Eindelijk weer een tentenkamp op ons eigen terrein! Ook de kinderen hadden er veel zin in, de ouders waren maandag nog niet het parkeerterrein af, of het watergevecht was al in volle gang! Het weer was dan ook heerlijk! Met 44 kinderen en 8 begeleiding aan de lunch, heerlijk buiten! De broden vlogen er door heen, leek wel of ze in geen dagen gegeten hadden! :)

In de middag speelden de C’s het Hawaï-ruilspel, met een ananas verlieten keihard op de fiets ons terrein om zoveel mogelijk te ruilen, en daar ook foto’s van te maken. Erg lachen dat de meiden het voor elkaar kregen om een pizza te regelen in ruil voor 1 rietje! De jongens kwamen met een schaar en een scheer-set thuis, die ze voorlopig nog niet nodig hebben.

In de tussentijd hadden de F t/m D een speurtocht op het terrein, ook fanatiek op zoek naar aanwijzingen en puzzelstukken. Na hersenbrekers, dansjes, sprongen en wat telwerk heeft iedereen gelukkig een ijsje verdiend!

Aan het eind van de middag presenteerde Kees de limbocompetitie, wat hebben we gelachen, de één zo stijf als een deur, dan ander smokkelde zichzelf er onderdoor, en enkele bleken superlenig! De hele dag stelden de kinderen ons de vraag: "waar gaan we naar toe morgen?" Maar verassingen kun je niet verklappen, want dan is het geen ... meer! :)

Gelukkig was er ’s avonds geen spruitjessalade, maar heerlijk BBQ, zelfs de jongste jeugd at worsten en de hamburgers en speklapjes als een malle.

Om 20:00 uur werden de 15 F-jes moe maar voldaan opgehaald, om lekker thuis naar bed te gaan, waarna we met de rest het Bingo-verhaal, en het Bingo-zoekspel deden. Wat was iedereen toch heerlijk fanatiek, en wat waren er lekker veel valse bingo’s! Toen het laat werd was er pyamaparty voor de E’s, waarna ze in hun slaapzak kropen, en de kinderen van de D en C liepen naar het bos van Hernesseroord om daar het douanespel te spelen. Nou, daar was het best heel erg donker! Gegil, gelach, rennen, vallen en opstaan, en veel lol als je de douane om de tuin had geleid en iets naar de andere kant had weten te smokkelen. Bij thuiskomst een bak chips, drinken en een rubberen hamer en ook deze kinderen lekker naar bed om te slapen???? Of nog lekker lang kletsen?

In ieder geval was het weer vroeg dag, de F-jes waren er alweer om 08:00 uur, en om half 9 vertrok de bus naar? O, inmiddels was het verklapt, we gaan naar 'Vierveld de theezakjesfabriek', en voor de korting moest iedereen een theezakje meenemen! Haha, de C-jongens stonden klaar met allen een theezakje in de hand! Gelukkig had de buschauffeur de afslag naar de theezakjesfabriek gemist, en hebben we een heerlijk dagje pretpark Drievliet gehad! Groot ging lekker zelf op pad, klein onder begeleiding, allemaal lol! Erg moe, maar met veel verhalen reden we met de bus weer naar huis, waar de patatpan al aan stond door dat Kees, Ivo en Eelco al vooruit waren gereden. Patat met knakworsten en smullen maar, was voor niemand een probleem.

Eigenlijk geen energie meer, maar toch nog flink gefeest met het Hawaï-cocktail-beach-party. In ieder geval hebben ze hun ogen uit gekeken hoe lekker gek de leiding wel niet was! En dat allemaal met lekker mixjes van sap en limonade!

Helaas bleef het geen mooi weer, de voorspellingen waren rode vlekken op buienradar, vanaf 23:00 uur zou het 15 uren achter elkaar gaan regenen. Gelukkig op tijd voorzorgsmaatregelen getroffen qua tenten, wat verhuizingen voor de nacht en helaas geen dropping. Maar Maaike, Kees en Rianne hebben wel in no-time een leuke Hawaï spellenshow in elkaar gezet voor de late opblijvers van de C, dus dat kwam helemaal goed. 3 Knieën, 1 kont en een neus- spel, tomaten-happen, geen ja en geen nee, Hawaï-gokspel, en nog veel meer om blokken te verzamelen om daarmee de hoogste toren te kunnen bouwen. In 2 teams, de kokosnoten tegen de ananassen. Erg laat-naar bed.

Woensdagmorgen het ontbijtspel geschrapt vanwege de hevige regen, het hele veld stond blank, we konden er wel zwemwedstrijden houden! Helaas waren we genoodzaakt de F-jes thuis te laten, met dit weer was het niet te doen, en zeker niet leuk voor hun. Dan maar wat langer slapen, ontbijt op bed, (tegen je slapende hoofd). Chillen, Duckjes lezen, en weer wat spellen gedaan in 3 groepen tegen elkaar. Kantine vol met al die kinderen.

Weer broodjes eten en opruimen, gelukkig stopte in de middag de regen, en konden we zelfs de tenten droog opruimen.

Wij hebben het met zijn allen een vreselijk gezellig, leuk, spannend, hilarisch kamp gehad, met heel veel lieve, leuke en grappige kinderen! We zijn blij dat jullie dat ook vonden! Bedankt allemaal! We bedanken Yvette voor haar vele werk en tips tijdens de voorbereiding!

Er liggen nog wat gevonden voorwerpen, waaronder een meisjesjas, kijk na de zomer maar even in de kantine.

fijne zomer en groetjes van:
Rianne, Denise, Sanne, Maaike, Ivo, Eelco, Kees en Alianne

Links