Activiteiten > Schoolkorfbaltoernooi

Datum: 20 september 2017
Tekst: Irene van Peperstraten

Hans Meijer Advies Schoolkorfbaltoernooi

Op woensdag 20 september 2017 vond alweer het 41ste Hans Meijer Advies Schoolkorfbaltoernooi plaats op het terrein van KV Good Luck. Er deden ongeveer 430 leerlingen van basisscholen uit verschillende dorpskernen mee aan het toernooi.

Het weer was goed en een groot gedeelte van de middag scheen heerlijk de zon! Na dat Hans Meijer om 13:00 uur het startsein had gegeven werd er in verschillende poules gestreden om de winst. De kinderen uit de groepen 3/4 hadden een programma waarin hun wedstrijden werden afgewisseld met spelletjes.

Voor de groepen 5/6 was er voor het eerst 4Korfball. Dit is een korfbalvariant waarbij het spel wordt gespeeld in 1 vak, met slechts 4 kinderen per team. Doordat er geen aanvals-en verdedigingsvakken meer zijn, kan ieder kind in het veld actief meedoen aan het spel. Deze manier van korfbal spelen is bij zowel de kinderen als leerkrachten goed ontvangen en zal dan ook zeker worden doorgezet in de volgende edities van het schoolkorfbaltoernooi. De kinderen uit de groepen 7/8 speelden wel het traditionele korfbalspel, zoals zij al vele jaren gewend zijn.

Een toernooi van deze omvang kan alleen slagen met de inzet van veel vrijwilligers, waarbij met name de scheidsrechters van groot belang zijn om de wedstrijden te kunnen spelen. Het is elk jaar weer een uitdaging om die planning rond te krijgen, maar met de inzet van het GO Sport team, maar vooral ook de inzet van onze eigen jeugd die hiervoor speciaal vrij hadden gevraagd, is het gelukt om er voor iedereen een leuke dag van te maken.

Om 17:00 uur waren alle wedstrijden gespeeld en werden door Hans Meijer de prijzen uitgereikt voor de teams die de eerste of tweede plaats hadden bereikt in hun poule.

Winnaars:

In de leeftijdscategorie "Groep 7 /8"

Poule A
1e Groen van Prinsteren 1
2e School met de Bijbel de Regenboog 1

Poule B
1e Bosseschool 3
2e School met de Bijbel Sommelsdijk 2

Poule C
1e de Bron
2e Groen van Prinsterer 3

Poule D