Activiteiten > Sinter-kerst-en-nieuw-feest!

Datum: 6 januari 2018
Tekst: Maaike van Welsenis

Sinter-kerst-en-nieuw-feest!

Zaterdagavond 6 januari was het feest voor de toppers van de D2. Dit nieuwe team kwam bij elkaar voor een gezellige avond die begon met heerlijke pannenkoeken die de moeders hadden gebakken. De pannenkoeken werden rijkelijk belegd met hagelslag, vlokken, stroop en suiker.

Toen de buiken vol zaten werden er twee teams gevormd en moesten er teamnamen worden bedacht. Team “Koek-koek-vogels” en team “Unicornpower” waren klaar voor de strijd!

Als eerste moest er een lastige tangram-puzzel worden opgelost. Er werd goed naar elkaar geluisterd en de samenwerking in beide teams was geweldig. Team Unicornpower, met daarin Marylène, Lieke, Marith, Nikki en Annalynn, had deze puzzel het snelste opgelost. Daarna speelden we een variant op het spel 30-seconds en was er een quiz met vragen over korfbal.

Om het teamgevoel compleet te maken moest er een team-yell gemaakt worden. Team Koek-koek-vogels, met daarin Amber, Kyra, Juliëtte, Jens, Thymo en Pascal, was het origineelst en pakte hierdoor de punten. Daarnaast werd er ook nog een mooie teamfoto gemaakt.

Het verjaardags-spel van “Ik hou van Holland” werd erg fanatiek en vaak gespeeld. Ze vonden het zo leuk dat op een gegeven moment de vragen zelfs op waren!

De spanning was om te snijden, want er was een tussenstand met maar 2 punten verschil! Met deze stand werd het laatste spel “op het matje” gespeeld. Hierbij moest er goed worden samengewerkt om de opdracht te voltooien. Er mochten bijvoorbeeld maar 2 knieën en 2 handen op de grond zijn of maar 1 bovenlichaam. Wat hebben we bij dit spel hard gelachen met elkaar!

Met een stand van 45 tegen 47 punten was team Koek-koek-vogels de winnaar en zij gingen met de hoofdprijs, putty, naar huis. Voor de andere toppers was er ook nog een kleinigheidje.

Na deze spannende spellen was het tijd voor een zakje chips en weer wat lekkers te drinken. Alles werd met elkaar weer opgeruimd en er werd nog lekker nagepraat over de gezellige avond.

Wij willen alle pannenkoekbak-moeders én de kinderen bedanken voor de super leuke, gekke, drukke en vooral gezellige avond!

Groetjes,
Jara en Maaike