Activiteiten > Mannendag

Datum: 16 mei 2018
Tekst: Jeanet Leroy

Mannendag bij jeu de boulesvereniging Bonne Chance

Woensdag 16 mei organiseerden de dames van Jeu de Boulesvereniging Bonne Chance een mannendag. In vier rondes gooiden de mannen hun boules op de banen van de vereniging, een onderdeel van korfbalvereniging Good Luck. Het weer werkte goed mee. Zo’n tweeëndertig mannen afkomstig uit de eigen gelederen en van zusterverenigingen uit de omgeving streden om de eerste plaats. De boulers kwamen o.a. van de IJsboulers uit Puttershoek. (Zij spelen op de ijsbaan genoemd naar schaatslegende Kees Verkerk). Ook waren er spelers uit Melissant met een naam, Le Boules de la Chèvre, uit Oudenhoorn, Jeu de Woelers, en LTC Ouddorp. Na twee rondes, er waren al wat kandidaten voor de overwinning, kwam het gezelschap naar de kantine van Good Luck, alwaar de dames van Bonne Chance de spelers een voortreffelijke lunch voorzetten. Soep, kroketten, hartige taarten, salades, de mannen namen het er goed van. Na nog twee rondes was het toernooi afgelopen. De spelers uit Puttershoek gingen er met twee prijzen vandoor. De eerste prijs ging naar Le Boules de la Chèvre en tweede prijs ging naar de IJsboulers, ook de poedelprijs voor Kees Kersten was voor een lid van deze vereniging. Rein Kriek en Joop Goedegebuur hadden al de vier partijen gewonnen. Rein had echter een beter saldo en mocht zich dus winnaar van de mannendag heten. De dames kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag die nu, omdat het de tweede keer was, wel een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Wilt u ook eens een balletjes gooien en denk maar niet dit is alleen voor op de camping, Bonne Chance speelt op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagmiddag. Kom gewoon eens kijken.

Uitslag:

1. Rein Kriek