Activiteiten > Tentenkamp

Datum: 16 juli 2018 - 18 juli 2018
Tekst: Alianne van Welsenis

Tentenkamp 2018 ‘Jungle’ was top!

Allereerst willen we onze goede buren bedanken. VV / AV Flakkee voor het gebruik van het veld en de Jonge Spartaan voor het gebruik van 2 legertenten! Super dat we als buren elkaar zo kunnen helpen.

Ook willen we PLUS Slingerland bedanken voor het sponsoren van 120 broodjes, die dienden als lunch in Blijdorp!

Ook willen we Irene bedanken voor het fantastische schminken van de jongste jeugd, het thema leende zich er wel voor!

Maandagochtend 16 juli startte het kamp met 34 kinderen uit de F, E, D, C en B. De zon brandde fel, en de temperaturen waren tropisch, dus na het eerste watergevecht en de lucnh gingen we lekker naar het strand op het Havenhoofd. Zelfs kinderen die niet vies wilde worden, eindigden in de pas aangelegde modderspeeltuin.

Bij thuiskomst een lekker ijsje en schminken door Irene. Het eerste lekke luchtbed vervangen, en het eten voorbereiden. Allemaal genoten van de hamburgers en worsten van de BBQ.

Hilarisch avondspel voor allemaal. Met gemixte groepen Crazy 66 gespeeld. Allemaal gekke en soms lastige opdrachten uitvoeren en filmen. Voor die opdrachten kon je team punten krijgen. Maar je kon elkaar ook lekker een beetje dwars zitten. Veel creativiteit gespot van teams die leuke oplossingen hadden om zoveel mogelijk punten te vergaren.

Dan wordt het laat, de allerjongsten gaan naar bed, de middengroep doet een favoriet bosspel op het terrein van Hernesseroord, en de B en C’s het leuke spel de Weervolven van Wakkerdam. Dan is het echt bedtijd, maar is dat dan ook slaaptijd?

Dinsdagmorgen vroeg uit de veren, ontbijten en lunch klaarmaken, want de Mijndersbus vertrok om 09:00 uur. Hele dag vermaak in Blijdorp, gelukkig iets minder tropische temperaturen, maar toch nog héél warm. Bij thuiskomst toch gelukkig geen spruitjestaart, maar patat meer heerlijke knakworsten.

In de avond met zijn allen heerlijk slagbal gespeeld in 3 teams die bleven rouleren, gelukkig hadden we Rowan als scheidsrechter, maar dat plankje is nog best lastig om steeds in die korf terug te leggen. Dus 3 fouten waren zo gemaakt, en rouleerde het lekker snel.

Deze avond waren de D’s aan de beurt voor het Weervolen van Wakkerdam, en de B’s en A’s bereidden zich voor op de dropping. Telefoons inleveren, reflecterend vestje en wandelschoenen aan en de bus in. Eenmaal uitgestapt onder het genot van de ‘Magarena’, volgenden 8 verschillende theorieën over welke richting te volgen. Maar na een paar keer verkeerd lopen, werd dan toch de goede koers uitgezet en kwamen ze na 2 uren lopen aan op het tentenkamp. Lekker nog een broodje hamburger van de BBQ, douchen en naar bed. Heerlijk!

Woensdagochtend wakker met het ontbijtspel, tja, ook weer hilarisch. Best lastig zo’n droge beschuit op je nuchtere maag, een glas water, ei kapot slaan tegen je hoofd ( haha, ze waren niet allemaal gekookt ). Helaas zat Fabian in deze tijd bij de HAP. Gelukkig kwam hij met gipsen arm ’s middags nog even langs.

Aan het einde van de ochtend een spellencircuit, eten en opruimen, want een half uur later kwamen de ouders alweer.

Het was een ontzettend leuk kamp, wij als leiding hebben weer genoten van al die leuke jonge korfballers! En we hebben wel begrepen dat de kinderen het ook weer top naar hun zin hebben gehad!

Junglekampleiding:
Kees, Frederique, Eelco, Sanne, Rowan, Denise, Brian K, Alianne