Activiteiten > Tentenkamp

Datum: 15 augustus 2006 - 18 augustus 2006

Hans Meijer Advies Tentenkamp 2006: Het Dierenkamp

Na het vele voorbereidende werk van Elly en Jikke kwam de kampleiding op maandag 14 augustus bij elkaar in de kantine aan de Heuvelweg om de tenten op te zetten en de kantine te versieren. Helaas was het door de aanhoudende regenval pas laat op de avond mogelijk om de tenten op te zetten. Om later in de week niet voor verrassingen te komen staan werden alvast alternatieve activiteiten verzonnen voor als het weer de komende dagen vaker spelbreker zou zijn.

Op dinsdagmiddag was het startsein van de kampweek en de 31 deelnemers zouden rond 13.30 uur door hun ouders gebracht worden. Tussen de hevige regenbuien door werden de kinderen, verdeeld over kuikens (de allerjongste meiden), de kippen (de oudere meiden) en de hanen (uiteraard de jongens), in de hun toegewezen tenten geïnstalleerd door hun ouders, opa's en oma's.

Gezien de vele buien was het helaas niet mogelijk om de geplande Dierentienkamp door te laten gaan. Gelukkig was er de mogelijkheid om uit te vluchten naar Sportcomplex de Staver waar gebruik gemaakt mocht worden van de gehele sporthal. In drie groepen werd om beurten verschillende spellen gespeeld en de middag werd afgesloten met "apenkooien".

Terug bij de korfbal werd de maaltijd voorbereid en na het nuttigen van een broodmaaltijd werd er gezamenlijk naar de film Ice Age gekeken. Na een stevige schrobbeurt met sponsen en shampoo konden alle deelnemers gehesen in hun mooiste pyjama's naar bed. Traditiegetrouw wilden niet alle kinderen meteen gaan slapen en het duurde dus tot zeker 01.30 uur voor iedereen sliep.

Op woensdagmorgen stond het inmiddels bekende ontbijtspel op het programma. Vanaf de kantine moest iedereen het veld rondlopen. Op de eerste hoek moest eerst een beschuitje naar binnen gewerkt worden en mocht, nadat men in staat was om te fluiten, verder gesprint worden naar de volgende hoek alwaar een glas water klaarstond dat helemaal leeggedronken moest worden. Hierna moest in de volgende hoek een ei gepeld worden dat meegedragen moest worden tot over de finish. Helaas was de kampleiding "vergeten" om alle eieren te koken en Pyke werd dan ook getrakteerd op een rauwe verrassing. Niet iedereen had genoeg aan een beschuitje met een gekookt ei dus werd er ook nog maar genoten van een echt ontbijt.

S'-Middags was er een dieren puzzeltocht op het terrein van onze buren en na het verzamelen van meerdere letters en een poosje puzzelen in de speeltuin bij de kinderboerderij kwam de oplossing boven de bladeren uit: KOALABEER. Aan het eind van de puzzeltocht wachtte nog een snoepzak.

Bij terugkomst in de kantine kregen alle deelnemers een eigen dagboek om alle meegemaakte activiteiten en bijzonderheden in op te schrijven.

Voor het avondeten stond macaroni op het menu en na het spelen op het terrein en de puzzeltocht ging dit er wel in. Helaas begon het na het diner ook weer te regenen en dus waren we genoodzaakt om in de kantine enkele spelletjes te spelen en of nog een film te kijken. Na een stevigere schrobbeurt met borstels en groene zeep kon men nog even in de kantine de gekregen dagboeken bijwerken. Ondertussen was bij één van de tenten een "gevalletje waterschade" verholpen zodat iedereen weer in een droog bedje de nacht kon doorbrengen.

Op donderdagmorgen waren een aantal hulpchauffeurs opgetrommeld en na de kinderen verdeeld te hebben over deze auto's werd er afgereisd naar de Beekse Bergen waar een bussafari op het programma stond. Iedereen werd voorzien van rugzak volgepropt met drinken, broodjes en snoep. Het was een prachtige dag, op een paar druppeltjes na genoot men vol teugen van het heerlijke zonnetje. Na de bussafari tussen alle wilde dieren door en het bezoek aan een roofvogelshow werd teruggewandeld naar de hoofdingang. Deze wandeling van ± 3,5 kilometer werd niet door iedereen gewaardeerd maar er viel toch nog genoeg te zien.

Terug op de korfbal was er een uitgebreide barbecue en nadat iedereen grondig gereinigd was met hogedrukreinigers en chemisch wasmiddel kon het laatste restje energie weggedanst en -gesprongen worden tijdens een disco. De allerkleinste deelnemers konden rond middernacht hun ogen niet meer open houden en werden al bijna slapend naar hun bedden gebracht. Een aantal moedige deelnemers hielden het nog twee uur langer vol maar gingen hierna toch naar bed voor hun laatste nacht.

Het ontbijt op de laatste morgen werd héél laat genuttigd omdat iedereen toch wel heel veel moeite had om uit bed te komen. Toen de ouders de kinderen om 11.00 uur weer op kwamen halen liepen er een aantal nog in pyjama, waarschijnlijk om thuis gekomen meteen weer naar bed te gaan.

Na de groepsfoto werd er afscheid genomen en bleef de kampleiding achter om schoon te maken en de tenten op te ruimen.

Ondanks de twee verregende dagdelen was het een heel leuk en geslaagd kamp met een gezellige groep kinderen. Wij willen de deelnemende kinderen dan ook nog bedanken:
De kuikens: Anouk, Chantel, Evelien, Frederique, Jacintha, Lisanne en Maaike.
De kippen: Anneleen, Daisy, Daphne, Denise, Gerdine, Karen, Larissa, Lenny, Lotte, Marijke, Sanne en Selina.
De hanen: Antonie, Ard, Brian, Dewi, Eelco, Ivo, Jorn, Mick, Pyke, Sven, Yari en Yorick.

Elly, Jikke, Lindsay, Petra, Tanja, Ingmar, Richard en André.

Links