Activiteiten > Districtswelpendag

Tekst: Britt Kievit
Foto('s): Britt Kievit

Gezellige Districtswelpendag voor Good Luck F

Op zaterdag 26 oktober stond de Districtswelpendag gepland in Bergen op Zoom. Deze gezellige dag wordt al ruim 21 jaar georganiseerd voor de jongste korfbaljeugd. Naast een toernooi met wedstrijdjes van 5 minuten speeltijd, 3 minuten strafworpen en nog eens 5 minuten speeltijd, is er ook een spelcircuit. Bij de spelletjes zijn medailles te verdienen voor de drie kinderen per leeftijdscategorie die de meeste punten scoren.

Om 8.45 uur vertrok Good Luck met 7 jonge korfballertjes richting Bergen op Zoom. Helaas was Lilly ziek waardoor ze op het laatste moment niet meer mee kon. Femke, Julia, Sanne, Job, Tomas, Sem en Max hadden er veel zin in en stonden te popelen om er een gezellige dag van te maken. Good Luck had twee teams ingeschreven; Good Luck 1 in de poule voor 6/7 jarigen en Good Luck 2 in de puppy-poule voor beginnende korfballertjes van 6 jaar. Om 10.15 uur stond de eerste wedstrijd gepland voor Good Luck 2. Wat leuk om te zien dat onze jonge talentjes nu eindelijk een tegenstander hadden die ook beginnende korfballers waren. Max, Sem, Julia en Femke wisten de bal goed rond te spelen. Het vangen en gooien ging al hartstikke goed en er ontstonden zelfs kansen om te scoren. Doordat de korf op 2 meter hoogte stond (in plaats van in de competitie op 2,5 meter hoogte) werd er tijdens het strafworpen nemen makkelijker gescoord. Zo goed ging het zelfs, dat we al snel op een voorsprong stonden. In het tweede gedeelte van de wedstrijd werd er zelfs een doelpunt gemaakt en na het laatste fluitsignaal waren we allen erg blij, want de eerste overwinning van het seizoen was binnen! Ook Good Luck 1 speelde haar wedstrijden erg goed. Door de afwezigheid van Lilly vulde iedere keer een spelertje uit Good Luck 2 het team aan en kon hij/zij samen met Sanne, Job en Tomas er een leuke partij van maken. Je zag wel direct dat in deze poule de tegenstander weer wat sterker was en de korf op 2,5 meter hoogte stond. Desondanks speelde Good Luck 1 de bal goed rond en ging het vangen en gooien erg goed. Ook het verdedigen ging steeds beter en de tegenstander had het moeilijk om tot scoren te komen. Helaas was het tijdens het strafworp nemen de tegenpartij die iedere keer meer scoorde dan Good Luck 1 en daardoor de wedstrijd werd verloren. Maar voor treuren over het verlies of blij zijn van de winst was geen tijd!

Tussen de wedstrijden door hadden de kinderen een spelletjeskaart. Het leuke was dat elk spelletje gerelateerd was aan het gooien en mikken. Daarnaast was er natuurlijk de mogelijkheid om geschminkt te worden en kon er getekend worden. Het was nog een hele klus om voor 13.00 uur alle kinderen alle spelletjes te laten doen, om zo kans te maken op de medailles die aan het einde van de dag werden uitgereikt. Kortom een druk programma. Het was zelfs een hele uitdaging om voor Frederique en mij (Britt) tussen de wedstrijden door, de spelletjes en het fluiten je boterham te kunnen eten! Maar gezellig was het deze dag zeker.

Nadat alle wedstrijdjes waren gespeeld vond de strafworp finale plaats tussen alle winnende ploegen in de poules. Helaas zat Good Luck hier niet bij ondanks de twee gewonnen wedstrijden in de puppy-poule. Na afloop van de finale vond de prijsuitreiking plaats voor alle winnaars van de spelletjes. In de leeftijdscategorie 6 jarige was de zilveren medaille voor een meisje. Een meisje van korfbalvereniging Good Luck! Iedereen ging op het puntje van de tribune zitten want dit hadden we allemaal niet verwacht. En haar naam is.....Julia. Vol trots kreeg Julia de medaille uitgereikt. Kort daarna werd het nog leuker, in de oudste leeftijdscategorie werd Good Luck nogmaals genoemd. Dit keer was het een jongen...en niemand minder dan Job. Ook hij mocht zijn medaille gaan halen. Een leuker afscheid van de F'jes kon Job niet wensen, want met zijn medaille op zak en na getrakteerd te hebben zal hij het seizoen vervolgen in de E'tjes.

Moe maar voldaan vertrokken we rond 15.00 uur richting Goeree-Overflakkee. Het was een zeer leerzame en een hele gezellige en leuke dag!