Datum: 10 januari 2015
Uitslag: 11-12
Tekst: Adwin Krijger

Good Luck 2 toont karakter in Schiedam

Na de enorme oorwassing tegen Scheldevogels in de laatste wedstrijd van 2014 werden in de eerste trainingsweek van 2015 de neuzen weer dezelfde kant opgezet en het vizier gericht op de wedstrijd tegen Nexus.

De heenwedstrijd werd in de Staver gewonnen met 13-10 en dat kunststukje zou in Schiedam herhaald moeten worden om ook op de ranglijst Nexus voorbij te gaan en de vierde plaats stevig in handen te krijgen.

De openingsfase van de wedstrijd was overduidelijk voor Nexus en na een 3-1 achterstand kwamen we dan toch beter in de wedstrijd en begon het vertrouwen wat te groeien. Na vier doelpunten op rij voor de rood witten werd het initiatief gepakt en was de stand 3-5. Dit initiatief gaven we tot de rust niet uit handen en zo stond het half in 5-7.

In de tweede helft was de openingsfase opnieuw voor Nexus en zij trokken de stand naar 7-7. Nexus moest het vooral hebben van één uitstekende speler. Het lukte Kees en Hans in de helft beter om grip op hem te krijgen en er werd dan ook keihard gewerkt om dit gevaar te neutraliseren.

Na de 7-7 ontstond er een gelijk opgaande strijd en we pakten dan ook het initiatief in de wedstrijd weer terug. Telkens scoorden we het doelpuntje voor en zo stond er 3 minuten voor het einde een 11-11 eindstand op het bord... of toch niet...

Good Luck had Ingmar nog over om in te brengen en we kennen zijn reputatie...

Met de klok inmiddels op 51 seconden werd hij goed in de lange lijn aangespeeld door Petra en alles wat rood en wit was wist inmiddels dat de wedstrijd gewonnen ging worden eigenlijk al voordat het schot daadwerkelijk gelost was. De bal kletste door het kunststof en de voorsprong van 11-12 was daar. Direct daarna volgde het eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter en was de ontlading groot.

Een prima wedstrijd van alle Good Luckers waarin de drive om te winnen de doorslag heeft gegeven. Deze overwinning was met name de verdienste van het hele team en niet alleen van diegene die dan de winnende maakt... al mag je dat natuurlijk wel vaker doen!

Volgende week de lastige wedstrijd in de Staver tegen Nio 2. Als dezelfde mentaliteit opgebracht kan worden als vandaag dan gaat het zeker beter dan in de eerste wedstrijd tegen Nio.