Wedstrijden > Good Luck 1 - Korbatjo 1

Datum: 29 november 2003
Uitslag: 14-12

Good Luck volbrengt missie

De spelers van het eerste team van korfbalvereniging Good Luck stonden zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Korbatjo uit Oud Beijerland in het veld met een missie. Ze wilden deze wedstrijd winnen voor hun ploeggenoot Nico Overduin, die vanwege trieste familieomstandigheden niet mee kon doen. Als vervanger voor Overduin werd een beroep gedaan op de ervaren Leo van der Made. In de beginfase werd direct duidelijk dat Korbatjo zich had gespecialiseerd in het laffe speltype achterverdedigen. De spelers van Good Luck hadden moeite om door dit verdedigende spel heen te komen. Toch kon Good Luck in de loop van de eerste helft een kleine voorsprong nemen, dit voornamelijk doordat de kansen goed benut werden. Vooral verdedigend gaf men weinig weg en met een tussenstand van 7-3 leek het nadrukkelijk de goede kant op te gaan. Good Luck had ook last van de scheidsrechter die volledig trapte in het acteerwerk van de spelers van Korbatjo. Wanneer een speler van Korbatjo een overtreding maakte, lieten juist zij zich overdreven vallen om de scheidsrechter te beïnvloeden. De scheidsrecht beloonde dit en gaf de vrije ballen steeds aan Korbatjo. Na een ruststand van 7-4 bleef de tweede helft de gehele 30 minuten spannend. Gelukkig lette de scheidsrechter nu beter op, zodat Good Luck eindelijk de verdiende vrije ballen mee kreeg. De strijd bleef echter wel gelijk opgaan en Good Luck kon maar met moeite hun voorsprong verdedigen. Good Luck scoorde uithoofde van Marcel Kievit en Samantha en Jan-Willem de Vos op de belangrijke momenten. Hierdoor bleef het initiatief bij Good Luck en kwam men kort voor tijd op de veilige voorsprong van 14-11. De spanning was echter bij de scheidsrechter nog niet weg, want die maakte in de slotminuut nog enkele onbegrijpelijke fouten. Hierdoor kwam Korbatjo nog op 14-12, maar de punten bleven bij Good Luck. De missie was volbracht en dit zorgde voor een flinke ontlading bij de moegestreden speler en speelsters. Met een overwinning van Good Luck A en gelijkspel van Good Luck 2 tegen Korbatjo, was het opnieuw een succesvol weekend voor de vereniging.

Doelpuntenmakers: Samantha de Vos (4), Marcel Kievit (4), Jan-Willem de Vos (3), Arjan Zondervan (1), Liesbeth Los (1), Leo van der Made (1)