Wedstrijden > Good Luck 1 - DVS 1

Datum: 22 november 2003
Uitslag: 17-11

Good Luck te sterk voor DVS

Middelharnis. In een goed gevulde Staver traden zowel de korfballers van Good Luck 1 als 2 aan tegen DVS 1 en 2 uit Hendrik Ido Ambacht. Voor Good Luck 2 was het het eerste duel in de zaalcompetitie. Na een matig begin kwam Good Luck 2 sterk terug en liep het in de slotfase over DVS 2 heen, zodat de eindstand op 15 - 9 bleef haken.

Ook Good Luck 1 kende een matige start en stond net als vorige week binnen enkele minuten met 0 - 2 achter. Good Luck had moeite met het snelle spel van DVS, maar bleef geconcentreerd verdedigen. Hierdoor kon aanvallend naar kansen worden gezocht. Deze werden overigens pas na 10 minuten gevonden. Good Luck kwam gelijk en pakte direct de voorsprong. DVS leek aan het eind van de eerste helft de krachten enigszins verspeeld te hebben en had moeite met de defensie van Good Luck. Door krachtig samenspel van de rood-witten uit Middelharnis was de ruststand 8 - 6.

Binnen 1 minuut in de tweede helft werden aan beide kanten twee fraaie doorloopballen gemaakt. De marge bleef 2, maar Good Luck bleef geconcentreerd en slim aanvallen, waardoor DVS risico’s ging en moest nemen. Hierdoor kon Good Luck uitlopen tot 12 - 8. Bij deze stand bleek een zeer spannende en hectische fase aan te breken. Aan beide kanten werd een terechte strafworp gemist. DVS kreeg moeite met de leiding en liet dit verbaal merken. Hierdoor raakte Good Luck overigens niet vanonder de indruk, hoewel het heel veel kansen nodig had om tot scoren te komen. Met name de kansen van Britt Abbas vielen constant net niet door de mand. Door hard werken werden toch de belangrijke doelpunten gemaakt, waardoor de eindstand enigszins geflatteerd is, 17 - 11. Nico Overduin kreeg vijf minuten voor tijd een publiekswissel.

Wederom een belangrijke overwinning voor de ploeg van coach De Leeuw, die zag dat zijn mensen als ploeg gewerkt hebben voor dit resultaat. Volgende week treed Good Luck om 18.50 uur in de Staver aan tegen Korbatjo uit Oud-Beijerland.

Doelpunten Good Luck: Jan-Willem de Vos (5), Marcel Kievit (4), Arjan Zondervan (3), Liesbeth Los (2), Nico Overduin (2) en Samantha de Vos (1)