Datum: 23 september 2006
Uitslag: 9-10

Good Luck 2 komt inhoud tekort...

Afgelopen zaterdag stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen DVS 2 op het programma. Winst betekende voor beide ploegen aansluiting bij de middenmoot, verlies betekende de rode lantaarn. Bij Good Luck begon Lindsay Abbas na veel blessureleed in de basis, was Kim Noteboom afwezig wegens verplichtingen voor de baas en begonnen Arie Jan Hartensveld en Leonie Noteboom op de bank. De laatste omdat ze later die middag bij het eerste de zieke Heidi Kamerling zou vervangen.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op en al snel stond er een 2-2 stand op het bord. Op zich was dit al goed omdat de eerste 3 wedstrijden de ploeg uit Menheerse in de beginfase op 3 of 4 doelpunten achterstand werd gezet. Deze middag zou anders worden... Waar de ploeg vorige week mee eindigde, zo zat men lekker in de wedstrijd, werden er makkelijk kansen gecreëerd en deze ook benut. Door doelpunten van Arnold, Lindsay en Samantha werd een 5-3 voorsprong bereikt. Ook DVS speelde makkelijk en kreeg kansen maar het was toch Good Luck wat het initiatief bleef houden. Het speelde ruim, wachtte geduldig op de kansen en scoorde! Hierdoor stond er vlak voor rust een 7-5 stand op het bord. Het leek een wedstrijd te worden waarin eindelijk eens een mooi aantal doelpunten gemaakt zou worden. Toch gaf DVS de strijd niet op en via alweer een afstandschot van een bijzonder makkelijk schietende en scorende heer werd het net voor rust toch 7-6.

Na rust werd het allemaal wat moeilijker, de spelers van Good Luck vonden elkaar niet meer zo soepel als in de beginfase en er werd wat geforceerd naar de kans gezocht. Toch scoorde men als eerste de belangrijke 8-6. De goed spelende Lindsay Abbas werd vervangen door Clarinda v/d Kamp. Even later kreeg de ook niet fit aan de wedstrijd begonnen Nicole v/d Berg kort na elkaar 2 doelpunten tegen en was het plots 8-8. Toch vocht de ploeg voor wat het waard was, maar werden de aanvallen steeds korter en kwam de verdediging meer en meer onder druk te staan. Even kreeg de ploeg weer lucht toen Arnold Jansen opnieuw de voorsprong voor Good luck op het bord zette: 9-8. Hierna kwam de man met de hamer langs en was het Good Luck dat tegen hem aanliep. De krachten waren op. DVS speelde in deze fase rustig en ruim de bal rond, had alle afvang onder de korf en het was wachten op het moment dat de voorsprong zou komen. Via 2 doelpunten kwam deze dan ook en met nog zo'n 10 minuten te gaan stond er een 9-10 achterstand op het bord. Ook de nog ingebrachte Leonie Noteboom kon de stand niet meer gelijk trekken, om toch nog een verdiend punt te redden...

Een goede eerste helft werd gevolgd door een mindere tweede helft. Wat zeker positief was, is dat bijna de hele wedstrijd het initiatief aan Good Luck zijde lag, dit in tegenstelling tot de voorgaande duels. Jammer genoeg werden er weer geen punten gehaald en staat de ploeg toch enigszins onverdiend met de rode lantaarn in de handen op de laatste plaats. Komende zaterdag een mooie uitdaging tegen koploper Korbatjo uit Oud Beijerland!

Doelpunten Good Luck: Samantha Krijgsman 2, Hans Peterse 2, Arnold Jansen 2, Nicole v/d Berg 1, Lindsay Abbas 1 en Ingmar Adam 1.