Wedstrijden > Nieuwerkerk 9 - Good Luck 4

Uitslag: 5-6
Tekst: Adwin Krijger

Good Luck 4 moeizaam tegen hekkesluiter maar vestigt record

Zaterdag 6 maart was een historische dag! Er is nl een unieke prestatie geleverd door ons 4e. Een echt record...

De voorbereidingen op de wedstrijd waren al vroeg begonnen deze dag met het opzoeken en checken van de adresgegevens van de juiste sporthal. Rond 13.30 uur terwijl de aanvang van de wedstrijd gepland was voor 19.45 uur.

Hoezo dan zo vroeg al de voorbereidingen in zult u zich afvragen? Het is namelijk zo dat elke uitwedstrijd die het vierde deze zaalcompetitie gespeeld heeft we in de verkeerde sporthal waren geland of de sporthal niet konden vinden. Het is zelfs gepresteerd dat de ene helft van het team aan de koffie zat in sporthal A terwijl de andere helft van het team aan het warmlopen was in sporthal B. Maar goed dat kon ons vandaag niet overkomen toch???

Om 19.00 uur in 1x de juiste sporthal gevonden en gearriveerd. Onderweg nog contact gehad met Gijs die vanuit Tilburg op weg was. De koffie smaakte goed en we waren ruim op tijd... op Edwin na maar die komt altijd... Toch maar even bellen en jawel... Edwin was er bijna... alleen wel in Nieuwerkerk terwijl de wedstrijd toch echt in Zevenkamp gespeeld zou worden!

Dan de wedstrijd... Ruim voor de wedstrijd lekker warm lopen, het was gezellig, de heenwedstrijd in de Staver was met 20-4 gewonnen, vorige week 18 ballen door het mandje.....geen vuiltje aan de lucht vanavond toch??

Het begin was voor Good Luck lange aanvallen veel schoten goed rondspelen, de betere ploeg. Toch kwam Nieuwerkerk (met een nieuwe herenbezetting) op voorsprong 1-0. Opnieuw hadden we het betere van het spel al ging Nieuwerker wel beter spelen. De bal ging moeizaam rond, veel onnodig balverlies en te snel de kansen pakkend. Erg moeizaam kwamen we op 1-1 door een schot van Jessica.

De tweede aanval eigenlijk hetzelfde verhaal, moeizaam rondspelen, te snel schieten waarbij de rebound nog niet goed was ingevuld en veel balverlies. Toch was goed te zien dat Nieuwerkerk ook geen sterrenploeg was want het was bij hen niet echt veel beter. Toch was het de hekkesluiter uit de pool die tweemaal scoorde en brutaal een gaatje had geslagen 3-1. Het was niet waar...

Het gas ging erop, het tempo moest omhoog, goed oplossen afvang neerzetten en dan pas de kans zoeken. Dit ging beter. Van grote afstand was het Maert die het gaatje vlak voor rust verkleinde tot 3-2.

In de rust werd afgesproken dat het wat minder lief en tam moest en dus wat agressiever in positieve zin des woords. We wilden deze wedstrijd absoluut geen punten verliezen. Dit lukte wel...we kwamen beter in de wedstrijd en door doelpunten van Gijsbert (strafworp) en opnieuw Jessica kwamen we zelfs op voorsprong 3-4. Dit was echter van korte duur want de 4-4 kwam op het bord en even later zelfs de 5-4. Het was echt een wedstrijd geworden best spannend. Adwin maakte van dichtbij de gelijkmaker en even later zelfs de 5-6 maar de slecht leidende scheidsrechter keurde hem niet goed.

De wedstrijd duurt nog zo'n 10 minuten toen Yvet met een echte Goofy bal dan eindelijk de 5-6 op het scorebord zette. Het duurde nog lang maar toch speelden we de wedstrijd gecontroleerd uit. Lange aanvallen, blijven dubbelen en zorgen dat er geen schotpoging werd gedaan. Bijzonder irritant zo vond de tegenstander maar wel effectief want Nieuwerkerk had niet de kracht om nog aan te zetten voor de 6-6 en zo wonnen we dus moeizaam maar wel terecht met 5-6 op deze historische dag.

Volgende week de lastige wedstrijd tegen Merwede. Deze ploeg had zojuist het enige puntje afgesnoept bij koploper Argento.

Doelpunten: Jessica 2, Gijsbert 1, Maert 1, Adwin 1 en Yvet 1x