Datum: 6 september 2014
Uitslag: 16-11
Tekst: Marcel Kievit

Good Luck verliest van Blauw Wit

Zaterdag 6 september reisde de gehele selectie van Good Luck af naar Kloetinge om het op te nemen tegen Blauw Wit. Opponenten die elkaar de laatste jaren vaak tegenkomen en afwisselend van elkaar winnen of verliezen. Na de prima 7-9 overwinning van het 2e team van Good Luck begonnen beide eerste teams aan het duel.

De eerste tien minuten was van beide kanten een doelpuntenfestijn. Binnen no-time stond het 5-4. De gehele eerste helft werd er nagenoeg om en om gescoord. Net voor rust gaf de scheids op een belangrijk moment Blauw Wit een strafworp cadeau waar het recht had op een vrije bal. De ploegen gingen met 10-9 thee drinken.

De blauwwitten openden al snel in de tweede helft de score. De doelpunten werden wat schaarser, maar Blauw Wit kon na 10 minuten een verschil van 3 maken. Dit was overigens wederom een cruciaal moment, waar de arbiter  voor 100% de fout in ging, een doorloopbal die keurig werd verdedigd werd geteld. De korfballers uit Middelharnis konden moeilijk een vuist maken, maar met de wisselspelers kwam er wel wat meer elan in het spel. In het laatste kwartier had Good Luck makkelijk naast Blauw Wit kunnen komen, mits de vele opgelegde doorloopballen, vrije ballen en korte kansen afgerond werden. In de laatste paar minuten deed Blauw Wit dit wel en was met name van afstand zuiver. Hierdoor ontstond er een ietwat vertekende eindstand van 16-11. Een terecht overwinning voor Blauw Wit, want zelf tweemaal scoren in een helft, ondanks het harde werken van de hele ploeg, is onder de maat!

Aanstaande zaterdag speelt Good Luck thuis tegen Nikantes uit Hoogvliet en zal het er alles aan doen om de twee punten weer in Middelharnis te houden!