Historie > KV Good Luck

Indien u, ter aanvulling op onderstaande tekst, gegevens (foto's), suggesties, aan- of opmerkingen hebt, dan vernemen wij dit graag van u. Geef het door aan de Webmaster. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Oprichting en jaren '60
Op 16 augustus 1963 is korfbalvereniging Good Luck uit Middelharnis opgericht door Miep Boeter, Ria Carter-Peeman, Hermina Vroegindeweij-Mulder en Jaan Verbiest-van der Valk. De eerste voorzitter was de heer Vroegindeweij. Good Luck ging in een rood-wit gestreept shirt met wit rokje of sportbroek spelen. Good Luck was toen niet de enige korfbalclub op het eiland Goeree-Overflakkee. In de jaren zestig zijn in de omliggende dorpen onder andere de korfbalverenigingen Thor, Delta, NIKO en DBGC (later KORVO) opgericht. Die overigens, met uitzondering van KORVO, niet een erg lang bestaansrecht hebben gehad. Een kantine en kleedkamer was een droom van het eerste bestuur, maar de eerste jaren moest er getraind en gespeeld worden op "Concordia", een grasveld, destijds aan de rand van Middelharnis, wat onder andere door scholen gebruikt werd. Latere voorzitters waren onder andere Bert Jongejan, Leen van Antwerpen en Jaap Mijnders. Good Luck groeide door de jaren heen van een klein clubje tot circa 60 leden in 1970. Hierdoor konden er meerdere teams aan de competitie deelnemen. Eind jaren '60 werden er uitsluitend wat toernooien gespeeld in de zaal, maar van een echte zaalcompetitie (micro) was nog geen sprake.

Jaren '70
De groei van de club ging door. Meer en meer mensen sloten zich aan bij de club uit Middelharnis. Andere clubs uit de regio werden opgeheven, maar Good Luck timmerde goed aan de weg en kon in de jaren '70 zelf de trainingen en wedstrijden afwerken op haar eigen complex aan de Heuvelweg. Zoals te zien is op de foto hiernaast werd een prachtige kantine en kleedkamers gebouwd, met een groot speelveld. Begin jaren '70 werd gestart met de zaalcompetitie, de zogenaamde micro. Good Luck werkte haar wedstrijden af in de "oude" sporthal, waar momenteel zich de tennisclub en de Chr. Prins Maurits zich bevinden. De club groeide eind jaren zeventig uit naar circa 80 leden.

Jaren '80
Onder leiding van voorzitter Jaap Mijnders groeide de club, niet alleen kwantitatief, maar ook kwalitatief. Het eerste team promoveerde onder leiding van onder andere coaches als Lenie Jongejan, Ronald Weijdema en Ria van Oudenaren enkele malen naar hogere afdelingsklassen, waar de ploeg zich ook in kon handhaven. De kantine werd te klein en eind jaren tachtig werd besloten een bestuurskamer bij te bouwen. In 1988 werd onder grote belangstelling het 25-jarige jubileum uitbundig gevierd. Een grote tent maakte deel uit van de kantine, waar tot diep in de nacht werd gefeest en geplaybackt. Een jaar later stond voor het eerst het bedrijventoernooi op het programma. Dit jaarlijks terugkerend evenement zou voor Good Luck een belangrijk onderdeel in de promotie van de sport en de club worden en is inmiddels in de hele regio bekend. De club groeide uit naar een stabiel aantal van circa 130 leden.

Jaren '90
Good Luck bleef hogerop kijken en wilde het spelniveau blijven verbeteren. Men kwam terecht in de standaard districtsklasse voor eerste teams en trok voor het eerst een trainer van buitenaf aan. Dick Hoks uit Rotterdam was de eerste externe trainer bij de rood-witten en promoveerde naar de derde klasse district. Good Luck bleef het moeilijk houden in de derde klasse en wipte jaarlijks van de vierde klasse naar de derde klasse en terug. Vervolgens nam Theo Würz het roer als trainer/coach korte tijd over, waarna het tijd werd voor een zeer bekwaam trainer uit de eigen kweek. Ben Vis nam het stokje voor twee jaar over en behaalde successen met deze jonge ploeg. Ongeslagen kampioen in de vierde klasse district in de zaal en promotie naar de derde klasse op het veld en vierde op de Nederlandse afdelingskampioenschappen waren mooie resultaten. In 1997 werd Good Luck 1 door de sportraad uitverkozen tot sportploeg van het jaar. Lau Minheere werd verkozen tot verdienstelijke vrijwilliger dat jaar. Eind jaren '90 was de ploeg onder leiding van, wederom een externe coach, Peter van Vliet uitgegroeid tot een stabiele derde klasser. De hele accommodatie is in de jaren negentig door de leden opgeknapt en voor de kantine werd een groot terras aangelegd, met daarop vaste banken en een tafel. De schoolkorfbaltoernooien kregen regionale bekendheid en groeiden uit tot een evenement voor zo'n 500 kinderen. Verder werd eind jaren negentig, onder leiding van Ben Vis, voor het eerst gestart met een midweekteam, zodat mensen die zaterdag waren verhinderd toch hun spelletje door de week konden blijven spelen. Voorzitters in de jaren negentig waren onder andere Ronald Weijdema en Bram Adam. In 1998 werd het 35-jarige jubileum kleinschalig gevierd. Ondanks de kleinschaligheid was het een groot feest met veel gezichten die de club een warm hart toedroegen. De club groeide uit naar circa 140 leden.

Jaren '00
Een nieuwe eeuw was aangebroken en onder leiding van voorzitter Marjo Hartensveld groeide de club en het niveau langzaam verder. Er vond een redelijke verjonging in het bestuur plaats. Van Vliet gaf het stokje na vier jaar over aan weer een externe coach, te weten Govert van Hooydonk, die ondanks de moeilijke andere half jaar de ploeg toch wat bijbracht en het mogelijk achtte de ploeg naar de tweede klasse te brengen. Jan de Leeuw nam het halverwege het seizoen '03 - '04 van hem over en bezorgde de club en de ploeg een uniek gegeven. Voor het eerst in de 40-jarige geschiedenis van de club was het eerste team gepromoveerd naar de landelijke tweede klasse. Een groot feest en een nominatie tot sportploeg volgden. Het seizoen daarop werd op het nippertje handhaving in de tweede klasse afgedwongen. In september 2003 werd het 40-jarige jubileum uitbundig gevierd. Drijvende kracht achter de schermen, Jaap Mijnders, opende deze dag met een welkomstbord (zie foto hiernaast) bij de entree van het complex. In een mega tent werden diverse activiteiten en gezelligheid beleefd. Ook de reünie tijdens deze jubileumdag was een groot succes. Vele (oud)leden spraken elkaar na jaren weer en konden een potje tegen elkaar schieten. In datzelfde jaar werd www.kvgoodluck.nl opgericht. Een site die alle leden dagelijks voorziet in de juiste informatie en tevens een stukje geschiedenis en gezelligheid weergeeft. In 2007 nam Paul Hoogerwerf het voorzitterschap over en schoot het ledental door vele acties om jeugd aan te trekken door naar circa 180 leden. Voor de selectie werd de volgende externe trainer aangesteld, Cees Blok. Cees bleef twee jaar en bracht wat verjonging in de selectie aan. Vervolgens werd in 2007 oud bekende coach Peter van Vliet voor 1 jaar aangesteld, die op zijn buurt het seizoen daarna weer werd opgevolgd door (bestuurslid) Jan de Leeuw. Helaas konden deze coaches het niet voorkomen dat het "vlaggenschip" van de club terugzakte naar de vierde klasse. Sinds september 2008 is het bij korfbalvereniging ook mogelijk om in verenigingsverband Jeu de Boules te spelen. Dit heeft mede geleid naar een ledenaantal van 200 eind 2008. Een mijlpaal voor deze vereniging. Halverwege 2009 is Bert Mol als de 7e externe trainer/coach voor 1 seizoen aangesteld en heeft met de selectie in de 4e klasse een dubbelslag gemaakt door zowel op het veld als in de zaal kampioen te worden. Een prachtig uitgangspunt voor de nieuwe trainers tijdens het eerste seizoen op het nieuwe complex.

Jaren '10
In juli 2010 is de nieuwe voorzitter, Arco Jordaan, aangesteld en een maand later vond de overdracht naar het nieuwe complex plaats. Kort daarop nam, de huidige voorzitter, Jan de Leeuw de functie van voorzitter van hem alweer over. Veel vrijwilligers hebben hun steentje bijgedragen aan het verwezenlijken van dit prachtige resultaat voor een club met bijna 220 leden. Vooral van belang is dat er weer een thuis van is gemaakt. In 2010 zijn vanuit de eigen vereniging Marcel Kievit als hoofdcoach en Peter van der Valk als assistent aangesteld om de selectie te coachen en te trainen. Elly Quak coachte nog twee seizoenen Good Luck 2, waarna Adwin Krijger haar functie overnam. Good Luck is een stabiele derde klasser gebleven en geeft de jeugd kansen om binnen de selectie te groeien tot een volwaardig lid. In juni 2016 namen Marcel Kievit, Peter van der Valk en Adwin Krijger na zes seizoenen afscheid van de selectie en nam Arie Muis, de achtste externe trainer/coach, het stokje van hen over. Het ledenaantal is de afgelopen jaren iets afgenomen, maar de club is stabiel en streeft ernaar om snel weer de 200 leden aan te tikken.