Datum: 10 januari 2015
Uitslag: 13-18
Tekst: Marcel Kievit

Good Luck start 2015 met overwinning

Zaterdag 10 januari was de complete selectie van Good Luck te gast bij het Schiedamse Nexus. Na de 10-11 overwinning in de laatste minuut van Good Luck 2, was het de beurt aan beide eerste teams. De korfballers uit Middelharnis, die door enkele bekende Vlaardingse korfballers werden aangemoedigd, startten goed tegen de nummer 2 in klasse 3I. Na circa 10 minuten was het 1-4 en stokte de scores enige tijd. Toch wist Good Luck de draad weer op te pakken en schoot met een aantal fraaie afstandschoten raak. Verdedigend zat het goed dicht, Nexus kwam er mondjesmaat doorheen, waardoor er een 3-9 stand op het scorebord stond.

In de tweede helft opende Good Luck weer de score en maakte het verschil groter. Vervolgens scoorden beide ploegen om en om. Bij een stand van 6-12 stroopte Nexus de mouwen op en paste een aantal wissels in. Dit leek voor de Schiedamse formatie vruchten af te werpen. Het gat werd verkleind tot 11-14, maar Good Luck leek te beseffen dat met nog 12 minuten op de klok er gescoord moest worden. Vanuit een vrije bal, een omdraaibal en een afstandschot werd in korte tijd de nekslag uitgedeeld. Bij een stand van 13-18 floot de prima leidende arbiter af. Een belangrijke, maar ook terechte overwinning voor de formatie van Good Luck. Komende zaterdag speelt Good Luck in de Staver tegen NIO.