Wedstrijden > Sagitta A1 - Good Luck A

Datum: 8 mei 2004
Uitslag: 16-6

Van uw webmaster...

Ten eerste is het niet de bedoeling om iedere week te klagen over de scheidsrechter, aangezien dat vorige week ook al gebeurde. In Ridderkerk was het deze zaterdag echter weer raak. De A's speelden daar tegen Sagitta A1, dat op de derde plaats staat in A2C. Amy Adriaansen en Maarten Vijfhuize waren terug van blessures, maar ook Emma Adriaansen startte weer in de basis, deze keer door afwezigheid van Annemieke Breeman. Op de bank zaten Arno Doornhein en Hans Peterse.

In de eerste helft viel het allemaal wel mee. Sagitta begon de wedstrijd met het missen van 2 strafworpen, waarna Lindsay Abbas voor Good Luck wél scoorde vanaf de stip. Bij de derde poging was het ook voor de thuisploeg raak: 1-1. Zoals de eerste minuten deden vermoeden, zou de strafworp belangrijk worden in deze wedstrijd. Good Luck creëerde behoorlijk wat kansen, maar was vooral in de rebound de mindere van Sagitta, waardoor veel aanvallen na 1 doelpoging al strandden. Verdedigend gaven de spelers van Good Luck vaak net teveel druk, waardoor Sagitta via de doorbraak en in de korfzone te makkelijk kon scoren. In het eerste half uur liep de thuisploeg op die manier langzaam uit naar een 6-1 voorsprong. Via een strafworp van Rik Weijman werd het 6-2, waarna Sagitta de ruststand op 7-2 bepaalde.

In de rust werd Arie Jan Hartensveld vervangen door Arno Doornhein. Deze gaf direct een assist op Amy Adriaansen, die de 7-3 binnenschoot. Sagitta antwoordde met 8-3. In de eerste minuten was al gebleken dat de scheidsrechter overal voor floot, maar nadat Rik Weijman met zijn tweede strafworp 8-4 had gemaakt, sloeg het werkelijk alles. Bij het minste of geringste ging de bal op de stip, waardoor Sagitta wel erg makkelijk uit mocht lopen naar 13-4. Zelfs onderschepte ballen die volledig los waren, werden beoordeeld als overtredingen en beloond met een strafworp. Het was om wanhopig van te worden. Hans Peterse kwam nog in de ploeg voor Jeroen Kars, maar het mocht niet baten. Het werd uiteindelijk 16-6. In de slotfase kreeg Maarten Vijfhuize de gele kaart voor een cynisch compliment richting de scheidsrechter. Die kaart kwam vervolgens op naam van Rik Weijman, omdat de beste man de juiste naam niet wist...

Natuurlijk moeten de A's eerst naar het eigen spel kijken. Good Luck heeft dan ook verdiend verloren, maar het aandeel van de leiding in deze geflatteerde uitslag was wel heel groot. Achteraf kon er gelukkig alleen maar om gelachen worden. Volgende week zijn er nieuwe kansen, als Good Luck om 12.30 thuis speelt tegen ONDO A1 uit Middelburg.

Aanval: Amy Adriaansen, Lindsay Abbas, Arie Jan Hartensveld (35. Arno Doornhein), Maarten Vijfhuize
Verdediging: Emma Adriaansen, Thea Melaard, Jeroen Kars (50. Hans Peterse), Rik Weijman
Doelpuntenmakers: Lindsay Abbas (2), Rik Weijman (2), Amy Adriaansen (1), Arno Doornhein (1)