Wedstrijden > Vriendenschaar A1 - Good Luck A

Datum: 7 februari 2004
Uitslag: 12-2

Van uw webmaster...

Good Luck A kende nogal wat personele problemen in de aanloop naar de wedstrijd tegen Vriendenschaar A1 in Bodegraven. Door de blessure van Jessica de Vos en afwezigheid van Rik Weijman (werk) en Hans Peterse (ziek) waren er maar 8 spelers beschikbaar. Daar kwam bij dat Thea Melaard en Jeroen Kars niet fit aan de wedstrijd begonnen vanwege blessures. De aangepaste opstelling zag er als volgt uit. Aanval: Jeroen Kars, Arie-Jan Hartensveld, Amy Adriaansen en Thea Melaard. Verdediging: Arno Doornhein, Maarten Vijfhuize, Lindsay Abbas en Annemieke Breeman. Op de bank zaten Emma Adriaansen en Thomas van den Heuvel uit Good Luck B.

Nadat beide ploegen in de eerste 7 minuten nog niet tot echte kansen waren gekomen, opende Vriendenschaar de score uit een strafworp. Deze voorsprong werd vervolgens vrij soepel vergroot tot 4-0. Good Luck stuitte op hetzelfde probleem als in de thuiswedstrijd: het strakke ballijn-verdedigen van Vriendenschaar. De A's konden de bal niet lekker rondspelen en hadden veel moeite om kansen te creëren tegen zo'n degelijk verdedigende ploeg. Als er een kans kwam, moest die dus ook worden afgemaakt en dat wilde in deze wedstrijd niet lukken. Arie-Jan Hartensveld scoorde de 4-1 en maakte de stand wat draaglijker, maar er kwamen nog meer problemen voor Good Luck. Thea Melaard kon niet verder en moest al voor rust worden vervangen door Emma Adriaansen. De ruststand was 5-1.

Na de 6-1 van Vriendenschaar kreeg Good Luck een strafworp en deze werd benut door Lindsay Abbas. Daarna was het echter weer Vriendenschaar wat de klok sloeg. Met name via zuivere afstandschoten vergrootte de thuisploeg de voorsprong naar 10-2. Ook Jeroen Kars kon niet verder en coach Wilko Kattestaart wilde geen risico's nemen aangezien de wedstrijd al gespeeld was. Thomas van den Heuvel kwam zo'n 10 minuten na rust in het veld. Hoewel de invallers het prima deden, was Good Luck teveel verzwakt om Vriendenschaar nog serieuze tegenstand te bieden. De ploeg uit Bodegraven vond het de laatste 10 minuten echter ook wel prima en de wedstrijd kon verder schriftelijk worden afgedaan. Vriendenschaar bepaalde de eindstand op 12-2.

Een erg teleurstellende wedstrijd tegen de nummer 2 van klasse A2E. Alle blessures en afwezigen gelden als verzachtende omstandigheden, maar de A's die wel beschikbaar waren, hebben er ook weinig van gebakken. Complimenten echter voor de invallers uit de B's en nogmaals bedankt voor het meedoen. Volgende week is er weer een lastige uitwedstrijd, dan speelt Good Luck tegen ONDO A1 in Middelburg. Het ziet er naar uit dat Good Luck dan met 7 mensen moet spelen, omdat Amy Adriaansen afwezig is en de B's niemand kunnen missen in de strijd om het kampioenschap. De personele problemen zijn dus voorlopig niet opgelost...

Doelpuntenmakers: Lindsay Abbas (1), Arie-Jan Hartensveld (1).