Datum: 13 februari 2010
Uitslag: 2-3
Tekst: Adwin Krijger

Good Luck D2 sinds 9 januari 2010 ongeslagen...

Wat een moeilijke start bleek van dit zaalseizoen lijkt om te slaan in een middenmoot positie op de ranglijst. Sinds 9 januari heeft D2 niet meer verloren en pakte het de laatste 3 wedstrijden 5 punten. Er werd achtereenvolgens gelijk gespeel thuis tegen Vios Willemstad met 2-2 en gewonnen van ZKV D uit Zuidland met 6-4.

Vandaag de returnwedstrijd tegen ZKV en we wisten vooraf dat we kansen hadden op de winst maar het zou wel lastig worden in de hel van Zuidland.

De wedstrijd begon en we hadden eigenlijk vanaf het begin het initiatief. Er werd redelijk goed rondgespeeld en de ploeg toonde echt de wil om te winnen.

Al snel kwamen er goede kansen en een ervan werd van afstand benut door Brian 0-1. Dat ZKV zich vandaag niet zomaar gewonnen zou geven werd ook al snel duidelijk want een klein slippertje leverde ook voor hen een doelpunt op 1-1.

Over het algemeen was het spel van Good Luck toch beter, er werden veel ballen onderschept maar ook soms slordig snel weggegeven. De kansen waren echter voor ons maar de matig leidende scheidsrechter vond keer op keer verdedigd. Jammer want aan de kant van ZKV bleek ze echter wat minder scherp uit de ogen te kijken en zo keurde ze een doelpunt van de thuisploeg goed 2-1.

In de rust gaf de coach aan dat we gewoon moesten blijven spelen, de kansen blijven zoeken en dan zou het goed komen, we waren immers toch de betere ploeg. Makkelijker gezegd dan gedaan...

Met Yvonne van de C2 en Nicky in de ploeg begonnen we vol goede moed. Opnieuw het betere van het spel en de kansen voor ons. Uitverdedigend waren we echter erg goed vandaag en er werden veel ballen onderschept. Zo konden we erg lang aanvallen en het duurde dan ook niet lang of Evelien profiteerde van een foutje en scoorde de gelijkmaker 2-2.

Vol goede moed gingen we op weg naar de overwinning! Blijven spelen en blijven zoeken naar de kansjes en zo maakte Rosanne een minuut of 8 voor tijd de 2-3. Nu was het zaak om de wedstrijd uit te spelen en dat deden we dan ook. Welgeteld nog 1x kwam de bal bij ZKV in de aanval en dit was al ver in de laatste minuut. Toch nog even spannend maar ook deze aanval werd vakkundig afgeslagen en zo wonnen we onze 2e wedstrijd op rij!