Uitslag: 12-14
Tekst: Marcel Kievit

Good Luck wint overtuigend van NIO

Zaterdag 15 november was qua weer erg somber, waar ook Sinterklaas onder andere last van had. Good Luck trok zich niets aan van deze miezerige dag en reisde vol overtuiging naar Rotterdam-Schiebroek om het op te nemen tegen NIO.

Na enkele minuten opende NIO de score, maar de aanval daarop trok Good Luck weer gelijk en bouwde de voorsprong uit naar 1-3. Via twee mooie afstandschoten van beide kanten verscheen er 2-4 op het scorebord. NIO kwam op een 6-5 voorsprong door een dubieuze beslissing van de arbiter, maar de ploeg uit Middelharnis toonde direct veerkracht en trok de stand weer gelijk. Wederom waren er in de slotfase van de eerste helft helaas enkele duidelijke fouten in de beoordeling van de scheidsrechter waar te nemen, waardoor en een duidelijk verdedigde bal werd goedgekeurd, 7-6. Toch kon Good Luck weer de mouwen opstropen en in de laatste 10 seconden van afstand de 7-7 aantekenen.

In het tweede bedrijf bleef het beeld van de eerste helft in tact. Beide ploegen scoorden om en om, totdat minuut 6 was bereikt. De korfballers uit Middelharnis maakten via een aantal prima uitgespeelde aanvallen een gat van vier doelpunten. Qua spel had Good Luck over het algemeen de regie, maar dit uitte zich nu ook in de score. De laatste 5 minuten, bij een stand van 10-14 werden tactisch uitgespeeld, en enkele wissels werden ingebracht. Na de 11-14 had de arbiter helaas weer een dwaling, waarbij een duidelijke aanvallende fout veranderde in een presentje. NIO benutte deze strafworp en kort daarna floot de uiterst sympathieke scheidsrechter voor het laatst, 12-14. Gezien het spelbeeld een terechte en overtuigende overwinning van Good Luck, wat echt als collectief heeft gespeeld. Aanstaande donderdag speelt Good Luck om 20.45 uur tegen HKC voor de beker, zaterdag gewoon weer voor de competitie, thuis om 17.15 uur in de Staver tegen Olympia uit Spijkenisse. Een ouderwets leuk affiche.